Wat is Sexy?

De definitie van Sexy volgens de dikke van Dale is als volgt:

1: Seksueel aantrekkelijk

2: Gewild, in trek

De tweede betekenis is waar ik naar refereer in dit blog.

 

Hoe sexy is jouw bedrijf?

Hoe is de sfeer binnen jouw bedrijf? Komen medewerkers en directie vol positieve energie elke ochtend binnen. Is de WHY van het bedrijf duidelijk? Weten de directie, het management en de medewerkers waarom het bedrijf doet wat het doet? En hoe brengen ze die boodschap naar buiten zodat de buitenwereld het ook weet.

Simon Sinek, de schrijver van start with why en ontwerper van The Golden Circle (www.startwithwhy.com) zegt: Mensen kopen niet wat je doet, maar vooral waarom je het doet.

Simon Sineks Golden Circle

Simon Sineks Golden Circle

Het ontdekken van de WHY, het WAAROM van een organisatie is daarom erg belangrijk. Veel bedrijven zijn uitsluitend resultaat gericht en zijn zich te weinig bewust van de waarden en de ware drijfveren van hun bedrijf. Ooit zijn ze zo wellicht gestart, maar door de tijd heen zijn ze er vanaf gedreven. Het leeft dan te weinig onder de medewerkers en zorgt voor een automatische piloot. De fut gaat eruit.

Stel je eens voor dat alle medewerkers in functies van boven tot onder in het bedrijf zich bewust zouden zijn van wat het exact is dat aan het bedrijf ten grondslag ligt. Welke waarden worden gekoesterd, waarom doe je wat je doet wat is de manier waarop het gedaan wordt en de impact die je ermee wil maken? Is het bedrijf zich bewust van de impact? En wat is het gemeenschappelijk doel waar iedereen zich elke dag naar hartenlust voor inzet en gezamenlijk vanuit hun talenten en vaardigheden naartoe werkt.

Voel je al wat er met de energie gebeurt als je je dit visualiseert? Ik voel in ieder geval, passie, drive, purpose, positiviteit en zin. Zin om er samen tegenaan te gaan.

Dat is aantrekkelijk, dat is Sexy!

 

Dare to be Sexy!

Veel bedrijven laten bovenstaande na. Zij hebben een hiërarchische structuur. Werken uitsluitend resultaat gericht, zijn zich te weinig bewust van hun bedrijfswaarden, van de talenten en vaardigheden van hun medewerkers en maken daar te weinig op een positieve manier gebruik van. Bovendien slagen zij er niet altijd in om aan hun klanten duidelijk te maken waarin zij van meerwaarde zijn en wat hun WHY is. Waarom zij doen wat zij doen.

En dat is jammer.

Ik geef ondernemend Nederland de uitdaging om vanaf nu en doorgaand in 2015 hun sexy-ness eens onder de loep te nemen. Wat is de impact die je nu maakt? Is dat de impact die je wilt maken? Werken de medewerkers vanuit hun ware slimheid, sterkten en talenten. Weten zij wat zij waard zijn en worden ze daarin gewaardeerd. Hoe is het met hun persoonlijke impact (sexy-ness) en sales (gunfactor en zichtbaarheid) binnen het bedrijf?

Daag medewerkers van hoog tot laag uit om Sexy te zijn. Vraag ze eens:

Wil jij je werkelijke doelen behalen? Leven en werken vanuit meer energie, passie, purpose, focus & fun?

 

Sexy Leiderschap

Sexy Leiderschap gaat erom dat bedrijven weer durven weer te ondernemen vanuit waar ze werkelijk voor staan. Richt dit proces in volgens de waarden van het bedrijf, de ware drijfveren en maak gebruik van de aanwezige talenten.

Een succesvolle onderneming begint van binnenuit. En geloof me als jouw bedrijf dat doet vanuit een gefocuste drive, echt vanuit waar het bedrijf en de medewerkers warm voor lopen en er met zijn allen gepassioneerd voor gaan, dan heeft dat een dermate positief effect op de sfeer en de aanwezige energie dat, dat is wat een onderneming uit gaat stralen.

DAT maakt een bedrijf aantrekkelijk, gewild en dus Sexy.

 

Lees meer over de 5 stappen van Sexy Leiderschap in het boek: Sexy Leiderschap, wordt sexy & succesvol in 5 stappen. Geschreven door Ruth Sinkeler, Sexy Leiderschap en UBUNTU leiderschap expert, trainer, coach en inspirerend spreker. Zij heeft de drive om bedrijven, ondernemers en ambitieuze medewerkers in hun Sexy Leiderschap te zetten teneinde een Sexy, positief, happy, energiek en succesvol bedrijfsleven te creëren

 

Wil jij jouw bedrijf en de medewerkers meer Sexy maken? Of ben ZZP-er en wil je werken aan jouw Sexy Leiderschap? Dat kan. Middels trainingen en lezingen, individuele en small group VIP coaching dagen werk ik graag met je samen. Lees meer op www.clipcoaching.nl

SneakPeak Sexy Leiderschap!

Vul je naam & e-mailadres in en krijg direct toegang tot het 1e hoofdstuk van het boek!

I will never give away, trade or sell your email address. You can unsubscribe at any time.

Wil je ons helpen? Deel dan dit artikel via de social media knoppen hieronder
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone